עובדות ומספרים
בניר צבי גרות  כ- 304 משפחות ב- 173 משקים. 87 משקים מלאים (נחלות) בהן גרות יותר ממשפחה אחת ו- 86 משקי עזר.
במקור גודל נחלה היה כ- 30 דונם, אך לפני מספר שנים הפרישו בעלי הנחלות 2 דונם כל אחד לטובת הרחבת היישוב.
נחלה מתחלקת למספר חלקות:
  • חלקה א' – כ- 10 דונם מסביב לבית.
  • חלקה ב' – כ- 13 דונם חקלאי.
  • חלקה ג' – בין 5-10 דונם פרדס משותף או שטח חקלאי אחר.
64 חברים שותפים בפרדס המשותף.

בתוך המושב עדיין מטופח פרדס כריאה ירוקה ואילו בפריפריה, עקב משבר הפרדסנות, נטעו במקומו יער אקליפטוסים.
אגודה חקלאית שיתופית:
ניר צבי משתייכת לתנועת האיחוד החקלאי שהיא תנועת התיישבות א-פוליטית המאגדת יישובים חקלאיים. של המעמד הבינוני. התנועה הייתה אחת התנועות המיישבות בארץ ישראל ובמסגרתה הוקמו יישובים רבים מאז שנות ה-20 של המאה ה-20. כיום, פועלת התנועה לקידומם והמשך פיתוחם של יישובים רבים.
גבולות היישוב:
מושב ניר צבי משתרע על כ-3,000 דונם.
גבולות היישוב הם:
1. מערב – כביש 44 (כביש רמלה בית דגן)
2. מזרח – עירית לוד (פרדס ניר)
3. דרום – עיריית רמלה
4. צפון- פרדסי מהדרין
מוסדות ציבור וקהילה:
מושב ניר צבי מונה כ- 20 מוסדות ציבור וקהילה.
  • מזכירות – לב היישוב.
  • מועדון גיל הזהב.
  • פעוטון.
  • שני גני ילדים חובה וטרום חובה.
  • צהרון לילדי גני הילדים המתקיים במשך כל ימות השבוע.
  • בית ספר ממלכתי המשרת את כל ילדי המועצה האזורית עמק לוד.
  • עמותת חינוך.
  • שבט צופים "ניר".
  • בית כנסת.
  • אולם התעמלות – בבקרים מתעמלים בו תלמידי ביה"ס ובשעות אחר הצהריים מתקיימים בו חוגי הילדים במושב.
  • סיפריה – על - שם הלל אלימלך.
  • מרפאה – שייכת לכפר ושוכן בה סניף של קופת חולים הכללית.
  • סניף דואר ובנק הדואר.
  • מיני מרקט.
  • בית תרבות – שימש בעבר כמרכז לחלוקת תערובת של המושב.
  • מגרשי טניס.
  • מגרשי כדורסל.
  • מגרש כדורגל.
  • בריכת שחייה (פעילה מחודשי האביב ועד חודשי הסתיו).
  • חדר כושר הפועל בכל חודשי השנה.
  • מועדון פטנק.
  • בית חוגים.
  • בית עלמין – ממוקם על גיבעה וצופה לעבר המושב. רשאים להיקבר בו חברי המושב ובעלי קרבה ראשונה. חברי המושב משמשים בו כחברת קדישא.
תפקידה של עמותת החינוך לעסוק בנושאים שונים החל מהפעלת פעוטון, צהרון לילדי הגן, מועדונית לילדי ביה"ס, פעילויות ספורט, חוגים, חדר כושר ועוד...
ראש וועדת חינוך הינו יו"ר העמותה.
מרבית הפעילויות במושב מופעלות בהתנדבות על ידי חברי מושב ניר צבי.

וועד המושב:
ועד ניר צבי נבחר כל שנתיים בבחירות כלליות ומונה 9 חברים, ו-3 חברי ועדת ביקורת.
יו"ר הועד נבחר על-ידי הועד עצמו.
בועד מספר בעלי תפקידים: יו"ר, גזבר, יו"ר העמותת החינוך (ועדת חינוך), ועדת בריכה, ועדה מוניציפאלית, ועדת תרבות וועדת פיתוח.
לכל חבר ועד מתכנסת תת ועדה בעזרתה הוא מיישם את ההחלטות והשינויים.
כל שנה מגיש הועד תקציב מסודר לשנת הפעילות הבאה. תקציב הועד בנוי ממקורות כספיים המחולקים לשניים:
  1. ארנונה המשולמת למועצה וכ- 25% ממנה חוזר לשימוש הוועד.
  2. מיסי כפר – נגבה ישירות מהתושבים.
לכל ועדה תקציב משלה המוגשת לועד ומאושרת באסיפה הכללית.
ביטחון:
למושב רכז ביטחון (רב"ש). הרב"ש משמש גם כשומר המושב במשך 12 שעות ביממה. למושב כיתת כוננות וקבוצת מתמידים ממשמר הגבול, העובדים בתורנות ובהתנדבות.
משק המים:
בניר צבי משק המים עצמאי.

משק המים הינו אחד התחומים בו מטפלת האגודה החקלאית ניר צבי ומטופל ע"י חבר האגודה. במושב ממוקמת תחנת מדידה של השרות המטאורולוגי וחבר האגודה האחראי לכך, עורך את מדידת המשקעים ומעבירה לשרות המטאורולוגי.

עד 1985 היתה אגודת ניר צבי חברה באגודת "מיימי הדרום" שדאגה למשק המים באזור כולו. כדי להוזיל את מחיר המים, פרשה אגודת ניר צבי מאגודת "מיימי הדרום" ומאז היא גוף עצמאי שקונה את המים מ"מקורות". האגודה דואגת לאחזקת הצנרת, לחלוקת המים לתושבים, למדידת הצריכה, לחיוב המשתמשים וגבייה.

מופעל באמצעות מעוף, מגוון אפקט האתר נבנה כתרומת ממשפחת רוזנברג בהוקרה לסוניה וגד רוזנברג ז"ל